Kleinschalig tekst- en verhalencentrum in Poortugaal

Leuk dat je met mij wilt kennismaken!

Ik ben Pamela Stark, woonachtig in Poortugaal, een klein dorp onder Rotterdam. Ik ben getrouwd, heb een dochter, twee zoons en een kleindochter. Twintig jaar runde ik mijn eigen Tekstbureau Albrandswaard. Grote bedrijven huurden mij in bij ziekte en/of drukte of als vaste (ambtelijk) secretaris, notulist of interviewer. Ik werkte onder andere voor Holland Casino, Kolpa Woningbeheer, De DCMR en olieoverslag Odfjell.

Wat schrijf ik en voor wie?

  • Sinds een paar jaar richt ik me in het bijzonder op kleine zelfstandigen en particulieren. Ik help hen met schrijven van blogs, teksten voor een nieuwsmagazine, een scriptie of een (levens)verhaal.
  • Wat ik ook heerlijk vind om te doen, is het schrijven van een kort, informatief verhaal over één bepaalde persoon of plek. Ik reis veel en graag en ben altijd benieuwd naar de achtergronden van mijn bestemming. Je kunt ze lezen onder ‘Verhalen’!
  • Mijn speciale jaarproject is het schrijven van kritisch/informatieve blogs over de nieuwe orgaandonatiewet die op 1 juli 2020 van kracht wordt. Vanaf 2002 heeft orgaandonatie – en vooral de eenzijdig wervende informatieverstrekking hierover – mijn belangstelling. Die is ontstaan toen ik een verslag moest schrijven van een kritisch symposium over dit onderwerp. Wat ik hoorde, riep veel vragen bij mij op en verbaasde me enorm. Twee interviewbundels zijn het resultaat van mijn zoeken naar antwoorden: De hele waarheid en Kop uit het zand. Ik leerde dat er veel meer bij orgaandonatie komt kijken dan de gemiddelde leek weet, kan weten en zelfs wil weten. En dat, wie er onverhoopt voor komt te staan, zich heel vaak compleet overdonderd voelt. Nog steeds is de informatie van de overheid over orgaandonatie gebrekkig en eenzijdig. Ik hoop met mijn blogs een tegenwicht te kunnen bieden, omdat het straks geen kwestie meer is van ‘niks doen, is niks donoren’, maar ‘niks doen is toestemmen in orgaandonatie’. 
  • Als laatste schrijf ik voor de grap over mijn katten Gabber en Lizzy. Ik houd van katten, van alle dieren trouwens. Zij zijn mijn favoriete fotografie-onderwerpen. Fotograferen vind ik hartstikke leuk, net als koken en bakken met heerlijk verse ingrediënten, musea en theaters bezoeken of cursussen volgen bij de Hovo of de Vrije Academie. Ik help ook graag mee met redigeren van verhalen in het magazine van dierenambulance dieren4U en asiel De Dierenstee.
    Weten waarom? Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Gabber en Lizzy - Pamela Stark

Recensies

Pamela Stark

Pamela Stark

Pin It on Pinterest